您当前位置:   学历提升   /  学位英语   /  考试资料   /  自考学位英语真题及答案--阅读理解

自考学位英语真题及答案--阅读理解

来源:https://www.jkwedu.cn     2020-03-27
想要了解更多自学考试资讯,可关注北京师大教科文中心!

There was a time in my life when beauty meant something special to me.I guess that would have been when I was about six or seven years old, just several weeks or maybe a month before the orphanage (孤儿院) turned me into an old man.


I would get up every morning at the orphanage, make my bed just like the little soldier that I had become and then I would get into one of the two straight lines and march to breakfast with the other twenty or thirty boys who also lived in my dormitory.


After breakfast one Saturday morning I returned to the dormitory and saw the house parent chasing the beautiful monarch butterflies who lived by the hundreds in the bushes scattered around the orphanage.


I carefully watched as he caught these beautiful creatures, one after another, and then took thegn from the net and then stuck straight pins through their head and wings, pinning them onto a heavy cardboard sheet.


How cruel it was to kill something of such beauty.I had walked many times out into the bushes, all by myself, just so the butterflies could land on my head, face and hands so I could look at them up close.


When the telephone rang the house parent laid the large cardboard paper down on the back cement(水泥) step and went inside to answer the phone.I walked up to the cardboard and looked at the one butterfly who he had just pinned to the large paper. It was still moving about so I reached down and touched it on the wing causing one of the pins to fall out.It started flying around and around trying to get away but it was still pinned by the one wing with the other straight pin.Finally its wing broke off and the butterfly fell to the ground and just trembled.


I picked up the torn wing and the butterfly and I spat on its wing and tried to get it to stick back on so it could fly away and be free before the house parent came back.But it would not stay on him.


1.The author set the living butterfly free because (   )。


A.he liked it very much


B.he had sympathy for the beautiful butterfly


C.he couldn't bear a butterfly dying in his favorite bushes


D.its wing broke off


【答案】B

【解析】根据文章第五段第一句“How cruel it was to kill something of such beauty.”可知,作者觉得杀死如此漂亮的蝴蝶的做法非常残忍,由此可以看出作者对美丽的蝴蝶非常同情,因此答案为B。


2.According to the passage, the author's life in the orphanage was (   )。


A.dull and full of strict rules


B.simple and easy


C.happy and full of hope


D.hard and busy


【答案】A

【解析】根据文章第二段“I would get up every morning at the orphanage,make my bed just like the little soldier that I had become and then l would get into one of the two straight lines and march to breakfast with the other twenty or thirty boys who also lived in my dormitory.”可知,作者每天像个小军人一样早上起床叠被、排队吃饭然后再和其他一起住的二三十个孩子们一起回到宿舍。这样像军人的生活应该是full of strict rules。因此答案为A。


3.What is the author's attitude towards the house parent's pinning some butterflies on the cardboard?


A. tolerant


B. unconcerned


C. disgusted


D. discouraged


【答案】C

【解析】由文章第五段第一句“How cruel it was to kill something of such beauty.”中“cruel”显示出作者对于这种杀死蝴蝶的做法非常的厌恶。因此答案为C。


4.We know from the passage that (   )。


A.the author lived alone in the dormitory


B.there were one hundred butterflies living in the bushes


C.the cardboard paper was left on the step so as to be watched


D.the author failed to stick the worn wing onto the butterfly with his spit


【答案】D

【解析】由第二段“…with the other twenty or thirty boys who also lived in my dormitory.”可以排除A;由第三段“…saw the house parent changing the beautiful monarch butterflies who lived by the hundreds in the bushes scattered around the orphanage.”可以排除B。由第六段第一句“When the telephone rang the house parent laid the large cardboard paper down on the back cement step and went inside to answer the phone.”可以排除C。最后一段“I picked up the tom wing and the butterfly and I spat on its wing and tried to get it to stick back on so it could fly away and be free before the house parent came back.But it would not stav on him."指出作者想在管理员回来前用唾液把蝴蝶的翅膀粘上去,但是没有成功,验证了答案D正确。


5.Which of the following is right according to the passage?


A.I found beauty meant nothing special to me.


B.The house parent helped the children handle the quilt.


C.The house parent chased the butterfly in order to show it to the children.


D.I thought it cruel to catch the butterfly.


【答案】D

【解析】由文章第一段第一句“There was a time in my life when beauty meant something special to me.”可以排除A;由第二段“I would get up every morning at the orphanage,make my bed just like the little soldier that I had become…”可以排除B;由第四段“I carefullv watched as he caught these beautiful creatures,one after another,and then took them from the net and then stuck straight pins through their head and wings,pinning them onto a heavy cardboard sheet.”可知管理员把蝴蝶抓住从网里拿出来后直接钉在了纸板上。并不是为了给孩子们看,可以排除C。文章第五段第一句“How cruel it was to kill something of such beauty.”说明答案D正确。


师大教科文
师大教科文官方微信

课程推荐

咨询预约