您当前位置:   学历提升   /  学位英语   /  考试资料   /  自考英语he last paragraph indicates that

自考英语he last paragraph indicates that

来源:https://www.jkwedu.cn     2020-03-19
想要了解更多自学考试资讯,可关注北京师大教科文中心!

Japan and Germany have the world's oldest populations, but neithercountry has enough trained health care workers to meet the needs of older adults.So, they are turning to Vietnam for help. This month, 100 young Vietnamese aregoing to Germany as part of a project to train what are called geriatric (老年的) nursesto work in the European country. The trainees recently completed a six-monthlanguage and culture class, they will spend the next two years in anoccupational training program. If the trainees pass the final exam, they willbe able to work in Germany as geriatric nurses for another 3 years.

Germany is facing a crisis as low birth rates combine with a growingpopulation of citizens who are living longer. About 20 percent of thepopulation is over the age of 65, and that percentage is expected to continuerising.

This is a problem Japan also faces. Later this year, 150 Vietnamesecandidates will go to Japan for two years of training at the country'shospitals, after that they are expected to take the national nursing exam. Japanalready trains nurses from the Philippines and Indonesia, but the health caresystem has been criticized for being too harsh. All candidates must take thesame exam, but it is very difficult for foreign applicants because few canspeak the Japanese language.

Even with an aging population, many Japanese are opposed toforeigners working in some industries. Critics say foreign labor could lead tohigher unemployment, but there is little opposition to foreign nurses.

In Vietnam, the situation is very different. 60 percent of thepopulation was born after the Vietnam war ended in 1985. There are not enoughjobs for everyone who wants one in Vietnam, but learning the nursing skills canhelp them find jobs overseas.


1.The overseas Vietnamese nurses mustcomplete the following EXCEPT.


A. a culture course


B. a health care exam


C. a language training


D. a driving test


【答案】D 【解析】根据原文"The trainees recently completed a six-month language and culture class, they will spend the next two years in an occupational training program."可知答案选D.


2.A Vietnamese youngster will spend atleast in Germany before working there as a geriatricnurse.


A. six months


B. one and a half years


C. two and a half years


D. five years


【答案】C【解析】根据原文"The trainees recently completed a six-month…, they will spend the next two years…"可知答案选C.


3.It is inferred from the passage that inJapan.


A. the health care system is much more strict than that in Germany


B. the majority of nurses are from Vietnam,Indonesia and the Philippines


C. the Vietnamese who pass the national exams will be trained at hospitals


D. foreigners find it hard to pass nursing exams because few can speak Japanese


【答案】D【解析】根据原文"All candidates must take the same exam, but it is very difficult for foreign applicants because few can speak the Japanese language."可知答案选D.


4.Faced with the aging population, manyJapanese .


A. welcome foreign nurses working in Japan


B. oppose foreign labor working in most places


C. criticize the government for being tooharsh


D. blame the government for highunemployment


【答案】B 【解析】根据原文"Even with an aging population, many Japanese are opposed to foreigners working in some industries. Critics say foreign labor could lead to higher unemployment, but there is little opposition to foreign nurses."可知答案选B.


5.The last paragraph indicates that .


A. the Vietnamese also face the agingproblem


B. over half of the Vietnamese are underthe age of 45


C. sixty percent people cannot find jobs inVietnam


D. more and more Vietnamese have found jobs abroad


【答案】D 【解析】根据原文"There are not enough jobs for everyone who wants one in Vietnam, but learning the nursing skills can help them find jobs overseas."可知答案选D.


师大教科文
师大教科文官方微信

课程推荐

咨询预约